MENU
Direct zilvervisjes bestrijden? Zoek bestrijder

Zilvervisjesval

Heb jij zilvervisjes in huis? Dan is het eerste wat je denkt: hoe krijg ik dit ongedierte mijn huis uit? Simpel, schakel een professionele ongediertebestrijder in om de zilvervisjes snel en effectief te bestrijden. Wil je niet direct een professional in de arm nemen, maar liever eerst zelf zilvervisjes proberen te bestrijden? Probeer het dan eens met een zilvervisjesval. Wij leggen je hieruit wat voor soort zilvervisjesvallen er zijn, hoe ze werken en wat de voor- en nadelen van het gebruik van zilvervisjes vallen zijn.

Zilvervisjesval met lijm en lokmiddel

Er zijn diverse zilvervisjesvallen te koop waarbij al een lokmiddel in het doosje zit. Dit is ideaal, want je hoeft het doosje alleen maar uit te vouwen en te plaatsen op de juiste plekken. Zodra het doosje vol zit met zilvervisjes, kun je het gewoon bij het huisafval plaatsen. Ook kun je kiezen voor navulbare zilvervisjesvallen. Dit houdt in dat je een doosje koopt in de winkel en vervolgens zelf het lokmiddel toevoegt. Een lokmiddel is bijvoorbeeld suikerwater. Dit suikerwater voeg je dan toe in het doosje. Dit doosje kun je dus meerdere keren gebruiken.

Werking van zilvervisjesvallen

Alle zilvervisjesvallen werken als volgt:

  • Je plaatst de vallen op de plekken waar jij zilvervisjes hebt gezien.
  • Zilvervisjes komen af op het lokmiddel wat in de zilvervisjes val zit.
  • De zilvervisjes kruipen de val binnen en komen er vervolgens niet meer uit, doordat ze blijven kleven aan de lijm in de val.

Nadelen van zilvervisjesvallen

Er zit een aantal nadelen aan het gebruik van zilvervisjesvallen:

  • De eitjes van zilvervisjes komen niet terecht in de val.
  • Doordat zilvervisjes ontzettend goed zijn in verstoppen, is de kans aanwezig dat er zilvervisjes achterblijven en je deze dus niet met de val vangt.
  • Een zilvervisjesval is niet effectief genoeg om een zilvervisjesplaag te bestrijden.