MENU
Direct zilvervisjes bestrijden? Zoek bestrijder

Zilvervisjesspray

Zilvervisjesspray is een bestrijdingsmiddel tegen zilvervisjes. Het voordeel van deze spray is dat je het zelf kunt gebruiken en je hier geen professionele ongediertebestrijder voor hoeft in te huren. Het grootste nadeel is dat je met de spray geen zilvervisjesplagen bestrijdt. Daarvoor moet je echt een professional inschakelen. Lees hier alles over zilvervisjessprays.

Chemische zilvervisjesspray

Er zijn een aantal chemische zilvervisjessprays te verkrijgen voor particulieren in de winkel. Van het chemische bestrijdingsmiddel in de spray gaan zilvervisjes dood. De meeste sprays zijn voorzien van een spuitlans, waardoor je ook bij lastigere plekken kunt komen, zoals in kieren en gaten en achter plinten. Deze plekken zijn noodzakelijk om te bereiken met de spray, omdat zilvervisjes zich vaak daar goed verstoppen. Ze houden namelijk niet van licht en komen daarom pas tevoorschijn wanneer het donker is.

Biologische zilvervisjesspray

Er zijn ook zilversprays op de markt die niet chemische bestrijdingsmiddelen bevatten. Dit is aan te raden als je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren hebt. Je moet er namelijk niet aan denken dat hun chemische middelen binnen krijgen. Deze biologische zilvervisjessprays bestrijden uiteraard wel zilvervisjes, maar het is belangrijk dat je bij deze spray wat langer vol houdt. Herhaal de werkwijze een aantal keren.

Voordelen van zilvervisjesspray

Zilvervisjessprays bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere zilvervisjesbestrijdingsmiddelen, namelijk:

  • Er is zowel een chemische als biologische variant.
  • Door de spuitlans kun je de lastigste plekken bereiken.
  • Ander insecten bestrijd je er ook mee.

Nadelen van zilvervisjesspray

Ondanks dat je de zilvervisjessprays goed kunt gebruiken om zilvervisjes te bestrijden, hebben ze ook een aantal nadelen:

  • Zilvervisjesspray moet je op plekken spuiten waar zilvervisjes zitten. Als je niet precies weet waar de zilvervisjes zich bevinden, bereik je ze dus wellicht niet allemaal. Wanneer je een enkel zilvervisje vergeet, heb je er binnen no-time weer meerderen.
  • Zilvervisjesspray heeft geen invloed op eitjes. Je bestrijdt dus enkele de volwassen zilvervisjes. Hierdoor gaat de ontwikkeling van zilvervisjes gewoon door.
  • Met een zilvervisjesspray gaat het je niet lukken om een complete zilvervisjesplaag te bestrijden. Daarvoor is het bestrijdingsmiddel niet effectief genoeg. Hiervoor dien je een professionele ongediertebestrijder voor in te schakelen.