MENU
Direct zilvervisjes bestrijden? Zoek bestrijder

Zilvervisjesbestrijdingsmiddelen

Zilvervisjes is een ongedierte wat je niet in huis wilt aantreffen. Komt het toch een keer voor dat je zilvervisjes hebt in huis, dan is het tijd voor bestrijding. In de winkels zijn tal van zilvervisjesbestrijdingsmiddelen te koop die je kunt gebruiken om zilvervisjes te bestrijden. Voor alle particuliere zilvervisjesbestrijdingsmiddelen geldt dat ze niet effectief genoeg zijn om er een zilvervisjesplaag mee te bestrijden. In dit geval moet je echt professionele ongediertebestrijders inschakelen.

Zilvervisjesval

Met een zilvervisjesval kun je proberen zilvervisjes te bestrijden. In de val zit een lokstof waar zilvervisjes op af komen. Zodra zilvervisjes in de val kruipen, komen ze er niet meer uit doordat ze vast blijven plakken aan de lijm in de val. Een zilvervisjesval plaats je dichtbij donkere, warme, vochtige plekken in huis. Controleer de val om de paar dagen. Zit de zilvervisjesval vol? Dan is het noodzakelijk om er een nieuwe val neer te zetten. Het voordeel van een zilvervisjesval is dat het geen chemisch bestrijdingsmiddel bevat dat schadelijk is voor je gezondheid. Ook verspreidt het geen vervelende geur. En als laatste vangt de val naast zilvervisjes ook mogelijke ovenvisje en papiervisjes.

Zilvervisjesspray

Zilvervisjesspray is ook als zilvervisjesbestrijdingsmiddel te gebruiken. Het is als het ware een insectenspray die je op oppervlakten spuit waar waarschijnlijk zilvervisjes zitten. In de spray zit een stof waardoor de ze doodgaan. Door de spuitlans is het makkelijk om in gaten, naden en kieren te spuiten. Zodoende kun je ook moeilijk bereikbare plekken bespuiten. Een zilvervisjesspray is echter ook niet heel goed voor onze gezondheid en verspreidt wel een vervelende geur. Voordeel is wel dat je er andere insecten ook mee bestrijdt.

Nadelen van zilvervisjesbestrijdingsmiddelen

Er zijn een aantal nadelen te benoemen als we het hebben over zilvervisjesbestrijdingsmiddelen, namelijk:

  • Het bestrijdt geen eitjes van zilvervisjes. De ontwikkeling van zilvervisjes gaat dus gewoon door.
  • Zilvervisjes zijn heel goed in verstoppen. Als je er een aantal laat zitten, heb je binnen no-time weer last van een plaag.

Particuliere producten zijn minder sterk dan de producten die gebruikt worden door professionele ongediertebestrijders. Een zilvervisjesplaag ga je er nooit mee bestrijden.