MENU
Direct zilvervisjes bestrijden? Zoek bestrijder

zilvervisjes ongediertebestrijding Westland

Zoals inwoners van een vochtig gebied als het Westland allemaal wel weten: zodra het kwik stijgt en ruimtes als badkamers of toiletten onvoldoende worden geventileerd, ziet u weer overal van die onhygiënische zilvervisjes opduiken. Vooral in het Westland blijkt het uit gegevens van bedrijven voor ongediertebestrijding hoe belangrijk het is om tijdig zilvervisjes te bestrijden en te verdelgen met passend gif of een diervriendelijk middel.
Maar wat is nou een goede aanpak bij die vieze glibberige beestjes? En kunt u het zelf doen, of is een professionele ongediertebestrijder noodzakelijk bij uw huis of bedrijf in het Westland voor een krachtig aanpak tegen zilvervisjes?

Hoe kunt u zilvervisjes herkennen alvorens te beginnen aan een aanpak?

Zilvervisje op een zwarte achtergrond

Om te beginnen moet u eerst zeker weten of het gaat om zilvervisjes en papiervisjes. Ze zijn elkaars familie, maar de schade en overlast is verschillend en vraagt om een specifieke aanpak qua verdelging en bestrijding.
Zowel de papiervisjes als de zilvervisjes bij uw woning of bedrijf in het Westland lijken kleine glimmende slangetjes met ‘antennes’ op hun kop. Het zilvervisje is echter donkergrijs tot zwart en maximaal 13 millimeter lang. Een papiervisje wel 17 millimeter worden en is meer lichtgrijs van kleur. Het papiervisjericht zich vooral op het papier van boeken of ordners, dit vaak in de buurt van de verwarmingsketel of radiatoren.
Zilvervisjes op hun beurt houden van donkere plekken en verblijven graag op warme, donkere plekken met een hoge luchtvochtigheid. Denk hierbij aan slecht geventileerde wc’s of badkamers of aanrechtkastjes. Deze insecten zijn dol op voedsel met koolhydraten, suikers en zetmeel. Deze plagdieren duiken vrij vaak op in flats omdat daar vaak geen badkamerramen zijn om de ruimte te ventileren na een douchebeurt. Vervolgens ziet u deze insecten dan op avonden opeens verschrikt vluchten als u de verlichting aan doet.

Handige tips voor de bestrijding van zilvervisjes in uw huis in het Westland

1. De middeltjes die u in winkels kunt kopen werken vaak onvoldoende of slechts tijdelijk. Een echte ongediertebestrijder is gecertificeerd en kan daardoor veel meer middelen inzetten om in te grijpen bij een plaag van zilvervisjes.

2. Verlaag de luchtvochtigheid in uw huis of bedrijf. Stofzuigen of ouderwetse middeltjes als een halve aardappel in een zak stoppen werken vaak onvoldoende.

3. Een zogenaamde zilvervisjesval voor zilvervisjes doden met een koolhydraatdamp zal vaak een tijdelijk of wel enig effect hebben, maar een echte plaag lost u er niet mee op.

4. De plakval van de een bouwmarkt of de drogist is zonder chemicaliën, maar is helaas maar een korte tijd houdbaar, net als speciale spray tegen zilvervisjes nadat ze zijn gespoten bij holletjes.

5. Zilvervisjesbestrijding met ultrasoon geluid uit een kastje met een stekker gaat meestal een aantal dagen goed, totdat het ongedierte went aan het geluid.

Effectieve bestrijding zilvervisjes in Westland met een gespecialiseerd bedrijf

Zilvervisjes in huis zal u zo vlug snel mogelijk willen bestrijden, verdelgen of doodmaken. Kies in dat geval voor een goede en gediplomeerde ongediertebestrijder uit het Westland, want professioneel en tijdig handelen is dé oplossing. Net als bij muizen planten zilvervisjes zich erg snel voort, dus ingrijpen kunt u het beste zo snel mogelijk doen.
Zelf zilvervisjes aanpakken heeft wel gedeeltelijk of tijdelijk en goed effect, maar uiteindelijk kiezen mensen toch voor een professional.