MENU
Direct zilvervisjes bestrijden? Zoek bestrijder

Zilvervisjesplaag

Er wordt gesproken over een zilvervisjesplaag wanneer je meerdere zilvervisjes gedurende een korte periode ziet. Vergis je niet, zilvervisjes houden zich overdag schuil, dus je treft ze vooral ’s avonds aan. Als je een zilvervisjesplaag in je leefomgeving hebt, dan moet je hier zo snel mogelijk iets aan doen. Het aantreffen van zilvervisjes in je leefomgeving houdt in dat je blijkbaar omstandigheden biedt die zilvervisjes aantrekkelijk vinden. Een warme, vochtige omgeving dus.

Zilvervisjes, ovenvisjes of papiervisjes?

Zilvervisjes worden vaak verward met ovenvisjes en papiervisjes. De eerste stap is dan ook om vast te stellen dat het daadwerkelijk gaat om zilvervisjes. Zilvervisjes herken je aan hun zilverachtige kleur, houden van vochtige, warme plekken en tref je veelal aan in badkamers, keukens en garages. Om zilvervisjes te bestrijden, moet je ook zeker weten of het om zilvervisjes gaat. Het bestrijden van ovenvisjes en papiervisjes moet op een andere manier.

Moet je zilvervisjes bestrijden?

Wij krijgen regelmatig de vraag of het noodzakelijk is om een zilvervisjesplaag te bestrijden. Ons antwoord is daarop altijd ‘ja’. Niet zo noodzakelijk als ander ongedierte, zoals bedwantsen, kakkerlakken of muizen misschien, maar zeker wel belangrijk. Zilvervisjes in je huis is iet hygiënisch en de omstandigheden waarin je dan leeft, zijn niet goed voor je gezondheid. Zo verspreiden zilvervisjes schimmels en sommige mensen zijn zelfs allergisch voor zilvervisjes. Benauwdheid, verkoudheid en vermoeidheid kunnen het gevolg worden van zilvervisjes in huis.

Waar voeden zilvervisjes zich mee?

Zilvervisjes leven niet alleen in jouw huis, omdat het er lekker warm en vochtig is. Ze hebben ook eten nodig. Als je te maken hebt met een zilvervisjesplaag, biedt jouw woonomgeving blijkbaar voldoende voedsel voor het ongedierte. Zilvervisjes eten het liefste koolhydraten. Bij koolhydraten moet je denken aan aardappels, brood en pasta. Een zilvervisjesplaag tast dus binnen no-time jouw voedselvoorraden aan en besmetten deze ook nog.

Zilvervisjesplaag bestrijden

Ondanks dat zilvervisjes niet enorme schades aanrichten in je huis, is het wel aan te raden om zo snel mogelijk een zilvervisjesbestrijding uit te laten voeren. Zilvervisjes in je huis is niet hygiënisch, niet goed voor je gezondheid en je voedsel wordt aangetast. Of je nu in een oude woning of een nieuwe woning woont, zilvervisjes komen overal voor. Zorg dat je je huis goed ventileert en de temperatuur laag houdt, dan maak je het onaantrekkelijk voor zilvervisjes. Schakel vervolgens een professionele ongediertebestrijder in om de zilvervisjes snel en effectief te bestrijden.