MENU
Direct zilvervisjes bestrijden? Zoek bestrijder

Zilvervisjes in bed

De meeste mensen zijn wel bekend met zilvervisjes. Tenminste, met zilvervisjes in de keuken, in de badkamer of in de garage. Toch zijn dit niet de enige plekken in huis waar je zilvervisjes kunt aantreffen. Het is namelijk ook mogelijk dat je zilvervisjes in bed aantreft. Wat een vies idee hè, zilvervisjes in je bed.

Waarom kruipen zilvervisjes in je bed?

Dat zilvervisjes houden van een donkere, warme, vochtige omgeving, is bekend. Dat je hierbij niet meteen aan je bed denkt, snappen wij. Toch is je bed een ideale plek voor zilvervisjes. Waarom? In je matras verzamelt zich allemaal vocht, omdat mensen ’s nachts zweten. Ook biedt een bed voldoende verstopplekken voor zilvervisjes. Daarom is het belangrijk dat jij je matras eens in de zoveel tijd omdraait. Is het mooi, droog weer? Laat dan je beddengoed buiten luchten.

Zijn zilvervisjes schadelijk voor onze gezondheid?

Leven in een omgeving met zilvervisjes is niet goed voor je gezondheid. Het is daarom ook belangrijk dat je het ongedierte direct laat bestrijden. Onderstaand leggen wij uit waarom zilvervisjes schadelijk zijn voor je gezondheid:

  • Allergisch: sommige mensen zijn allergisch voor zilvervisjes. Ze vertonen dan een allergische reactie, wat van alles kan zijn. Deze reactie is vaak een vorm van astma.
  • Warme, vochtige omgeving: zilvervisjes leven graag in een warme, vochtige omgeving. Als je zilvervisjes in huis hebt, leef jij zelf dus ook in een dergelijke omgeving. Dit kan voor vermoeidheid, hoesten en verkoudheid zorgen.
  • Schimmels: in de uitwerpselen van zilvervisjes zitten schimmels. Deze schimmels zijn besmettelijk voor ons. Je kunt hier jeuk en bultjes van krijgen, huiduitslag dus.

Zo voorkom je zilvervisjes in bed

Alleen bij de gedachte van zilvervisjes in bed, krijg je al de kriebels. Wij vertellen je dan ook graag hoe je zilvervisjes in bed kunt voorkomen. Voer onderstaande stappen uit:

  • Voorzie de poten van het bed met plakstrippen. Hierdoor wordt het voor zilvervisjes onmogelijk om in je bed te kruipen.
  • Zorg dat je bed een stukje van de wand af staat. Zo zorg je ervoor dat het bed meer ademt.
  • Draai eens per 3 maanden het matras om en lucht je beddengoed buiten met mooi weer. Zo blijft je bed fris in plaats van warm en vochtig wat zilvervisjes aangenaam vinden.