MENU
Direct zilvervisjes bestrijden? Zoek bestrijder

Zilvervisjes herkennen

Zie je een klein insect in je badkamer die visachtige bewegingen maakt? Dan is de kans groot dat het een zilvervisje betreft. Maar hoe weet je dit zeker? Is het geen ovenvisje of papiervisje? Of misschien wel helemaal geen franjestaart? Leer hier hoe je zilvervisjes herkennen moet. Dan weet je in ieder geval als je zilvervisjes in huis hebt. Wat je dan moet doen, is het ongedierte laten bestrijden.

Hoe zien zilvervisjes eruit?

Zilvervisjes zijn insecten, ondanks dat ze geen vleugels hebben, zoals de meeste insecten dat wel hebben. Volwassen zilvervisjes worden tussen de 1,5 en 2,5 centimeter lang. Hun lichaam is lang en plat, waardoor ze door de kleinste openingen kunnen kruipen. Zoals hun naam al doet vermoeden, zijn zilvervisjes zilverachtig van kleur. Op hun kop hebben ze twee lange voelsprieten en aan de achterkant hebben ze drie staartachtige draden.

Leefomgeving van zilvervisjes

Zilvervisjes houden van donkere, warme, vochtige omgevingen. Ze zijn het liefst in ruimtes waar het in ieder geval 20 graden Celsius is en waar de luchtvochtigheid boven de 75 procent is. Op deze lekken kom je zilvervisjes dan ook vaak tegen, in badkamers, in kelders en in keukenkastjes. Overdag verstoppen ze zich veelal en komen ’s nachts tevoorschijn om op zoek te gaan naar voedsel. Als het ergens donker is en je doet ineens het licht aan, dan kun je ze zien wegschieten.

Wat eten zilvervisjes?

Zilvervisjes eten het liefst voedsel met veel koolhydraten. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan:

  • Brood
  • Aardappels
  • Pasta’s

Zilvervisjes eten daarnaast ook graag plantaardige vezels. Plantaardige vezels vinden zilvervisjes in katoen, behang en boeken. Zie je dat dit is aangetast, dan is de kans groot dat je zilvervisjes in huis hebt.

Zilvervisjes herkennen en dan?

Heb je de signalen van zilvervisjes herkend en denk je zeker te weten dat je zilvervisjes in huis hebt? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in. Zilvervisjes in huis is niet erg wenselijk en je wilt er dan ook graag vanaf. Het zelf bestrijden van zilvervisjes is lastig, omdat je vaak niet weet waar ze allemaal zitten. Bovendien is elk zilvervisje in staat om zo’n 100 zilvervisjes te krijgen. Je kan je voostellen dat een zilvervisjesplaag zo is gevormd.