MENU
Direct zilvervisjes bestrijden? Zoek bestrijder

Zilvervisjes en gezondheid

Je hoeft je niet direct zorgen te maken als je een zilvervisje in je badkamer weg ziet schieten. Heb je echter een zilvervisjesplaag in je huis? Dan is het niet verstandig om de zilvervisjes maar hun gang te laten gaan. Hier vertellen we je hoe zilvervisjes indirect en direct schade kunnen toebrengen aan je gezondheid. En ongedierte wil je uiteraard nooit in huis hebben.

Uitwerpselen van zilvervisjes

Ook zilvervisjes laten uitwerpselen achter, hoe klein ze ook zijn. Deze uitwerpselen zitten vol met schimmels, welke schadelijk zijn voor onze gezondheid. Schimmels in huis hebben is op zich al niet goed, het kan namelijk je hele huis aantasten. Ook ontstaat door schimmels huismijt in huis. Sommige mensen krijgen huiduitslag, oftewel jeukende bultjes, als ze daarmee in aanraking komen. Voorkom schimmels in huis door zilvervisjes te laten bestrijden.

Allergisch voor zilvervisjes

Sommige mensen vertonen een allergische reactie als ze in aanraking komen met zilvervisjes. Iedereen reageert er anders op als je allergisch bent voor zilvervisjes. In de meeste gevallen krijgen mensen last van:

  • Benauwdheid
  • Verkoudheid
  • Vermoeidheid

Indirecte gevolgen voor je gezondheid

Zilvervisjes leven het liefste op warme, vochtige plekken. Als jij een zilvervisjesplaag aantreft in huis, geeft dit aan dat je huis warm en vochtig is. Langdurig leven in een woning met een hoge temperatuur en veel vocht is ontzettend slecht voor je gezondheid. Het is aan te raden om dan direct iets te doen aan dit probleem, zoals je woning goed ventileren. Vaak krijg je pas na een tijdje last van klachten, zoals benauwdheid, verkoudheid en vermoeidheid.

Zilvervisjes in huis? Tijd voor actie

Zilvervisjes zijn dus schadelijk voor je gezondheid. Wij adviseren iedereen dan die last heeft van zilvervisjes om over te gaan tot bestrijding van dit ongedierte. Heb je hulp nodig voor een snelle, effectieve zilvervisjesbestrijding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben jarenlange ervaring met het professioneel bestrijden van ongedierte. Onze professionals staan graag voor je klaar.