MENU
Direct zilvervisjes bestrijden? Zoek bestrijder

Weetjes over zilvervisjes

Zilvervisjes is ongedierte, doet op zich niet veel kwaad, maar is ook niet wenselijk in je leefomgeving. Van ongedierte als wespen en muizen weten we vaak wel van alles. Zilvervisjes daarentegen zijn toch wat minder bekend. Wist je bijvoorbeeld dat zilvervisjes tot wel een jaar zonder voedsel kunnen? Lees hieronder nog meer weetjes over zilvervisjes en vergroot je kennis over dit ongedierte.

Wist je dat zilvervisjes vaak verward worden met ovenvisjes -en papiervisjes?

Zilvervisjes worden regelmatig verward met ovenvisjes -en papiervisjes. Ze vallen allen onder de groep franjestaarten en lijken behoorlijk op elkaar. Toch verschillen ze wel iets qua uiterlijk van elkaar en leven ook op andere plekken. Zilvervisjes leven graag in warme, vochtige omgevingen, terwijl papiervisjes juist op droge plekken voorkomen. En ovenvisjes geven weer de voorkeur aan ruimtes met heel hoge temperaturen.

Wist je dat aanwezigheid van zilvervisjes aangeeft dat in een ongezond klimaat leeft?

Zilvervisjes komen af op warme, vochtige omgevingen. Daar gedijen zij het beste in. Als jij zilvervisjes in huis hebt, weet je dat je luchtvochtigheid eigenlijk te hoog is. Dit is niet goed voor je eigen gezondheid. Daarom moet je naast zilvervisjes bestrijden, ook het vochtprobleem in huis aanpakken.

Wist je dat zilvervisjes ook in je bed kunnen zitten?

Dat klinkt gek, zilvervisjes in bed. Daar is het toch niet vochtig? Toch wel! Tijdens het slapen verliest iedereen vocht in de vorm van zweet. Het is belangrijk dat je elke 3 maanden je matras omdraait, zodat het kan luchten. Je voorkomt verder zilvervisjes in bed door een plakstrip te bevestigen aan de poten van het bed. Zodra zilvervisjes dan naar boven willen klimmen, blijven ze aan de strip plakken.

Wist je dat zilvervisjes lichtschuw zijn?

De moeilijkheid in het bestrijden van zilvervisjes is dat ze overdag niet zichtbaar zijn. Ze zijn ontzettend goed in verstoppen. Ze houden namelijk niet van licht. Zodra het donker is, gaan ze op onderzoek uit. De kans is dan ook groot dat jij een zilvervisje spot, zodra je ’s avonds of ’s nachts de lamp van de badkamer aan doet, op dat moment kun je een zilvervisje weg zien glippen.

Nog meer weetjes over zilvervisjes?

Benieuwd naar nog meer weetjes over zilvervisjes? Lees onze website eens rustig door of neem contact op met onze zilvervisjesbestrijder. Wij kunnen je alles vertellen over zilvervisjes.