MENU
Direct zilvervisjes bestrijden? Zoek bestrijder

Vraag en antwoord

Heb jij last van zilvervisjes in huis en komen er nu allemaal vragen bij je naar boven? Onderstaand hebben we de meest gestelde vragen over zilvervisjes aan ons opgesomd met het bijbehorende antwoord. Wellicht staat jouw vraag ertussen en vind je je antwoord. Wordt jouw vraag niet beantwoord, laat ons dan weten! Wij beantwoorden al je vragen graag.

Waar komen zilvervisjes op af?

Zilvervisjes komen specifiek af op 2 dingen, namelijk vocht en warmte. Een badkamer, een keukenkastje of een garage zijn favoriete plekken van zilvervisjes. Maar vergis je niet, ook kun je zilvervisjes aantreffen in je bed. Daar is het immers ook warm en vochtig. Het is heel belangrijk om je vochtniveau in huis goed op peil te krijgen en zorg dat de temperatuur in huis niet hoger is dan 20 graden.

Waar voeden zilvervisjes zich mee?

Zilvervisjes voeden zich met organisch materiaal. Denk vooral aan koolhydraten, zoals stijfsels en zetmeel. Zilvervisjes wel een jaar lang zonder voedsel. Heb jij zilvervisjes in huis? Dan heb je dus ook ergens voedsel voor ze liggen. Het is verstandig om je huis grondig schoon te maken en stop je voorraden in afgesloten bakken.

Hoe herken je de zilvervisjes?

Zilvervisjes zien eruit als ‘visjes’, ze bewegen zich ook voort met visachtige bewegingen. Verder zijn volwassen zilvervisjes zilverachtig van kleur en ze glanzen. De kop van het zilvervisje is breder dan de rest van het lichaam. Door het platte lichaam kunnen ze zich makkelijk door de kleinste openingen wringen. Aan de voorkant van het visje zitten 2 lange voelsprieten.

Kun je zilvervisjes zelf bestrijden?

Ja, dat is mogelijk, mits het niet om een plaag gaat. Zie je af en toe een zilvervisje dan kun je zelf aan de slag gaan met een bestrijdingsspray of een lokdoosje. Wat lastig is bij de bestrijding van zilvervisjes is dat de eitjes bijna niet te zien zijn. Deze eitjes moeten echter wel bestreden worden, anders blijft het zilvervisjes probleem actief. Professionele ongediertebestrijders weten de eitjes te vinden en werken ook met krachtigere bestrijdingsproducten.

Hoe voorkom je zilvervisjes in huis?

Er zijn een aantal tips waarmee je het risico op zilvervisjes in huis erg verkleint. Lees ze hieronder rustig door;

  • Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in huis goed is.
  • De temperatuur in huis niet warmer dan 21 graden.
  • Repareer lekkages direct.
  • Kit openingen dicht, waar zilvervisjes je huis binnen kunnen komen.
  • Draai je matras elke 3 maanden om.
  • Zet ramen open wanneer het droog en zonnig weer is.

Nog meer vragen over zilvervisjes?

Zit je nog met vragen over zilvervisjes in je hoofd? Blijf hier niet mee zitten. Speur onze website af naar het antwoord op jouw vraag of neem contact op met onze zilvervisjesbestrijder die al jou vragen over zilvervisjes kan beantwoorden.