MENU
Direct zilvervisjes bestrijden? Zoek bestrijder

Zilvervisjes voorkomen

Zilvervisjes, een soort ongedierte dat je niet in je huis wilt hebben. Zilvervisjes op zich zijn niet erg schadelijk voor je woning of je gezondheid, maar het feit dat je zilvervisjes in huis hebt, zegt genoeg over de omstandigheden bij jou thuis. Het moet in je huis warm en vochtig zijn, anders zaten er geen zilvervisjes. Dit biedt meteen ook mogelijkheden. Zilvervisjes voorkomen, dat wil je immers toch? Hoe je zilvervisjes voorkomen moet, leggen wij hieronder uit.

Maak je leefomgeving onaantrekkelijk voor zilvervisjes

Zilvervisjes houden van warmte en vocht. Een temperatuur het liefst boven de 20 graden en een luchtvochtigheid van minimaal 75 procent. Zorg er dus voor dat je woning hier niet aan voldoet, maar hoe?

  • Zet de temperatuur in huis wat naar beneden
  • Zorg dat je je huis goed ventileert
  • Bewaar voedsel in afgesloten bakken

Hoe zorg je voor minder vocht in huis?

Last van veel vocht in huis en weet je niet hoe je hiervan af komt? Het maakt daarvoor niet uit of je in een oudere of nieuwe woning zit. Oude woningen zijn vaak slecht geïsoleerd, waardoor vocht makkelijk binnen komt. Bij nieuwe woningen is juist de isolatie zo goed, dat het vocht niet makkelijk weg kan. Het plaatsen van vochtvreters is dan een oplossing om het vochtgehalte in huis te verlagen.

Dicht openingen van je huis

Op de een of andere manier komen zilvervisjes je huis binnen. Loop eens een rondje in en om je huis. Zie je allerlei kieren en gaten? Maak deze dan dicht. Doordat zilvervisjes klein zijn en een lang, plat lichaam hebben, komen ze gemakkelijk je huis binnen via de kleinste openingen. Hiermee voorkom je niet helemaal zilvervisjes. Je kunt ze namelijk ook per ongeluk meenemen in je tas bijvoorbeeld.

Zilvervisjes voorkomen niet gelukt?

Is het helaas niet gelukt om de zilvervisjes buiten de deur te houden? Dan zit er niets anders op dan de zilvervisjes te bestrijden. Naast de bestrijding van het ongedierte is het namelijk ook van belang dat je het huis onaantrekkelijk maakt in de toekomst voor het ongedierte. Doe je dit niet? Dan krijg je binnen no-time weer te maken met een zilvervisjesplaag.