MENU
Direct zilvervisjes bestrijden? Zoek bestrijder

Tips tegen zilvervisjes

Zilvervisjes wil je niet hebben in je leefomgeving. Met onderstaande tips voorkom je ze. Heb je ze toch gespot? Gebruik dan de tips om ze zo snel mogelijk te bestrijden. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Tip 1 – Breng het vochtgehalte in huis op een juist niveau

Zilvervisjes houden van een vochtige leefomgeving. Wil je zilvervisjes in huis voorkomen, dan dien je je vochthuishouding goed te regelen. Heb je een luchtvochtigheid van boven de 75 procent, dan krijg je geheid zilvervisjes in huis. Breng dat vochtniveau omlaag door middel van vochtvreters en meet dit met speciale apparatuur. Vergeet niet: leven in een vochtige omgeving is niet goed voor je gezondheid.

Tip 2 – Zorg dat je woning niet warmer is dan 20 graden

Warmte en vocht, dat is wat een zilvervisje wil. Zorg ervoor dat je woning niet veel warmer is dan 20 graden. Anders maak je de situatie wel heel ideaal voor zilvervisjes en nodig je eigenlijk het ongedierte zelf uit. Breng de temperatuur in huis wat omlaag, zodat zilvervisjes zich er niet gaan vestigen. Ook komen op deze manier hun eitjes niet uit.

Tip 3 – Ventileer je woning regelmatig

Ventilatie is heel goed voor een woning. Niet alleen voor de temperatuur in huis, maar ook het vochtgehalte in huis optimaal te krijgen. Een goede luchtvochtigheid houdt niet alleen zilvervisjes weg, maar is ook goed voor je eigen gezondheid.

Tip 4 – Maak ingangen in je woning dicht

Een zilvervisje heeft een plat lichaam, waarmee het makkelijk door de kleinste openingen je woning binnen kan komen. Loop eens een rondje in en om je huis en kijk waar er openingen zitten. Als het kan, maak de kier of het gat dan dicht met een kit. Zo maak je het de zilvervisjes veel lastiger om binnen te komen. Uiteraard kan je ze dan altijd nog zelf meenemen.

Tip 5 – Houd je bed fris

Zilvervisjes treffen wij soms ook in bedden. Je bed biedt voldoende verstopplekken voor zilvervisjes, het is er warm en vochtig, doordat je ’s nachts zweet. Een ideale leefomgeving voor zilvervisjes dus. Door het matras regelmatig om te draaien, zorg je ervoor dat het matras beter lucht en minder vocht vasthoudt. Laat ook je beddengoed af en toe buiten luchten. En bevestig plakstrips op de poten van je bed, zodat zilvervisjes niet in je bed kunnen klimmen.