MENU
Direct zilvervisjes bestrijden? Zoek bestrijder

Huismiddeltjes tegen zilvervisjes

Heb jij zilvervisjes in huis? En wil je niet direct naar de winkel om bestrijdingsmiddelen aan te schaffen of een professionele ongediertebestrijder inschakelen? Lees dan de opties hieronder eens door, waarbij je met huismiddeltjes ook een heel eind komt met het bestrijden van zilvervisjes. Waarschijnlijk heb je de meeste middeltjes gewoon in je keukenkastje staan. Let wel, het gaat je niet lukken om een zilvervisjesplaag te bestrijden met huismiddeltjes.

Gebruik een aardappel als lokmiddel tegen zilvervisjes

Zilvervisjes komen op aardappelen af, doe daarom het volgende:

  • Snijd een aardappel open.
  • Pak een halve aardappel en hol de binnenkant een klein beetje uit.
  • Plaats de halve aardappel in een open plastic zakje en zet het op een plek waar jij regelmatig zilvervisjes ziet.
  • Na een aantal dagen tref je allemaal zilvervisjes aan op de aardappel.
  • Door het plastic zakje kunnen de zilvervisjes er niet meer uit komen.

Zilvervisjes in bed aangetroffen? Voorzie de poten met een plakstrip

Het klinkt gek, maar zilvervisjes treffen wij ook aan in bed. Dit komt omdat een bed ook een aangename leefomgeving is voor zilvervisjes. Om te voorkomen dat zilvervisjes in je bed kruipen, dien je de poten te voorzien van plakstrips. Zilvervisjes komen namelijk via de poten het bed in. De plakstrips zorgen ervoor dat de zilvervisjes vastplakken en niet meer weg kunnen.

Laat zilvervisjes kleven aan een lijntje honing

Pak ovenpapier en maak een streep met honing erop. Leg het papier vervolgens op de plekken neer waar jij zilvervisjes hebt gespot. De zilvervisjes komen af op de honing en vervolgens blijven ze kleven aan de honing.

Huismiddeltjes tegen zilvervisjes: verspreid de geur van lavendel

Zilvervisjes hebben een sterk ontwikkeld reukvermogen. Ze komen af op geuren. Op deze manier kun je ze ook verdrijven met geuren. Ze houden absoluut niet van de geur van lavendel. Verspreid een paar doekjes met druppels lavendelolie en de zilvervisjes zullen vanzelf verdwijnen.