MENU
Direct zilvervisjes bestrijden? Zoek bestrijder

Zilvervisjes zelf bestrijden

Zilvervisjes wil je niet in huis. Moet je na het zien van een paar zilvervisjes meteen een professionele ongediertebestrijder inschakelen? Niet persé, mits het niet om een heuse zilvervisjesplaag gaat. Zilvervisjes zelf bestrijden is mogelijk of in ieder geval het proberen waard. Lukt zilvervisjes zelf bestrijden niet, dan kan je alsnog contact opnemen met een zilvervisjesbestrijder.

Voorkomen is beter dan genezen

Om zilvervisjes in huis te voorkomen, dien je de omstandigheden thuis zo onaangenaam mogelijk te maken voor zilvervisjes. Als het je niet gelukt is om zilvervisjes buiten de deur te houden, dan dien je ze inderdaad te bestrijden. Om ze in de toekomst in ieder geval niet weer te krijgen, moet je de volgende acties ondernemen:

  • Verlaag het vochtniveau in huis tot minder dan 75 procent
  • Verlaag de temperatuur in huis tot minder dan 20 graden Celsius
  • Dicht alle kieren en gaten waar zilvervisjes je huis binnen komen

Zilvervisjesbestrijdingsmiddelen

Er zijn verschillende bestrijdingsmiddelen te koop waarmee je zilvervisjes bestrijden kunt, zoals:

  • Zilvervisjessprays
  • Zilvervisjesvallen
  • Huismiddeltjes

Zilvervisjesspray

Zilvervisjesspray spuit je op alle plekken waarvan je denkt dat er zilvervisjes zitten. Deze spray bevat een stof waarvan zilvervisjes doodgaan. Het voordeel van zilvervisjesspray is dat je op moeilijk bereikbare plekken kunt komen. Nadelig is echter dat je zeker moet weten dat je alle plekken waar zilvervisjes zitten mee hebt genomen. Doe je dit niet, dan zijn de zilvervisjes binnen no-time weer met velen.

Zilvervisjesval

Een zilvervisjesval is een doosje met een lokstof. Zilvervisjes komen op deze stof af en lopen de val binnen. Ze blijven vervolgens aan de lijm plakken die in de val zit en gaan uiteindelijk dood. Voordeel van een zilvervisjesval is dat de zilvervisjes hierop afkomen, dus je hoeft niet zelf op zoek te gaan. Het nadeel is echter dat je de eitjes niet vangt, dus die ontwikkeling blijft doorgaan.

Zilvervisjes zelf bestrijden met huismiddeltjes

Wat je ook kunt proberen, is zilvervisjes zelf bestrijden met huismiddeltjes. Zilvervisjes hebben een sterk reukvermogen. Dat wordt bijvoorbeeld gebruikt om zilvervisjes aan te trekken tot de zilvervisjesvallen. Ook hebben ze een hekel aan een aantal geuren. Verspreid laurier en peper door je huis en de zilvervisjes blijven weg.

Zilvervisjesplaag? Schakel een professional in

Heb je in een korte tijd te maken met veel zilvervisjes? Dan betreft dit een zilvervisjesplaag. Een zilvervisjesplaag is lastig zelf te bestrijden, omdat het vaak met genoemde middelen niet lukt om alle zilvervisjes en eitjes te krijgen. Dan heb je vervolgens binnen een aantal weken opnieuw last van het ongedierte. In dit geval raden wij echt aan om over te gaan tot professionele ongediertebestrijding.